sâmbătă, 19 ianuarie 2013

The Vampire Diaries – 4×10 “After School Special”

Saptamana aceasta in Vampire Diaries: Inca un episod, inca o baie de sange.

Sunt foarte curioasa care poate fi justificarea morala pentru comiterea de macel dupa macel pentru restaurarea umanitatii Elenei?
Dar sa o luam pe rand.
Vampire Diaries nu mai este un serial despre aia buni versus aia rai. Cel putin sezonul acesta, polaritatea bine/rau a disparut de-a dreptul. Indiferent cine este personajul tau preferat, they are probably an asshole. Daca nu este un dobitoc malefic, atunci probabil ca este o victima.
Este atat de greu sa mai tii cu cineva in sezonul acesta din Vampire Diaries. They are all assholes, cu exceptia lui Tyler. Apropo de Tyler…

As vrea din tot sufletul sa tin cu Tyler dar este asa o victima in momentul de fata. Intr-o lume perfecta, sezonul s-ar termina cu Tyler si cu April punand la cale propria razbunare profetica for all the shit that has been done to them.
Povestea aceasta cu leacul pentru vampirism a scos la iveala tot ce este mai rau in Vampire Diaries dupa parerea mea, pentru ca discutiile melodramatice despre “pe cine iubeste Elena” erau si asa destul de enervante. Dar acum, avand in vedere ca pe fundal murders are being comitted, au devenit cu atat mai redundante si obscene. Elena este o fufa si o enervanta si o isterica si o nehotarata si in general un personaj enervant si ar fi OK cu mine sa fie asa. Nu aveam nicio problema cu ea in sezoanele trecute cand lumea se plangea. Dar sezonul acesta, people are fucking dying. De dragul ei… Si nu merita. Si mai mult stam sa discutam despre sentimente, decat despre faptul ca Jeremy este transformat in criminal.
Jumatate de episod a fost o discutie lunga pusa la cale de Rebekah pentru a-i face pe Elena si pe Stefan sa sufere. Adevarul are uneori menirea aceasta, sa-ti provoace durere. Am putut sa inteleg motivatia Rebekai de a dori sa se razbune pentru tradarea lui Stefan, pe de alta parte… imi este asa de greu sa accept ca o fiinta de 1000 si ceva de ani ca ea ar putea sa se intereseze de asemenea detalii meschine.
Elena chiar nu merita sa moara atatia oameni pentru ea. Nu vreau sa sun ca o placa stricata. Daca este vreun slogan care poate defini acest sezon este acesta: “She ain’t fucking worth it”. Mai ales in conditiile in care vad ca nici ea nu-si doreste atat de mult sa redevina om. Dar in ciuda frustrarii inerente acestei povesti, Damon si Stefan isi calca pe principii si pe farama aia de suflet pe care o mai au si se aliaza cu the originals… nevermind the fact, ca toti Originalii sunt niste dobitoci tradatori (cu exceptia POATE a lui Elijah, desi nici el nu are cel mai bun track record). Cineva incearca intotdeauna sa manipuleze pe altcineva prin urmare ma socheaza lipsa de
Doamne, cat de dor imi este de Elijah.
Shane este unul dintre personajele negative mai interesante sa zicem, macar pentru ca reuseste cu brio sa ii manevreze pe toti pentru a-si atinge scopurile. Klaus si restul bad guys sunt mai directi in abordarea lor: “Fa asta sau te omor sau omor persoana x la care tii”. Dar Shane fiind doar un amarat de om cu ceva creier stie ca acele metode nu sunt la indemana sa. Da, daca stau sa ma gandesc, imi place de Shane si de manipularile sale. A nu se intelege ca tin cu el.
Kol macar a aratat putina initiativa si l-a ucis pe Shane, devenind mai mult decat varianta evil a lui Elijah. Kol este si singurul care pana acum s-a gandit la ce se intampla dupa ce se gaseste leacul. Toata lumea este obsedata de leacul ma-sii, dar desi Damon stie ca Shane are vreun motiv ascuns, nu pare sa-l intereseze foarte mult. Kol a zis o chestie de bun simt: “Daca vine dobitocul de Silas, o sa fie naspa rau”.
Si ca orice personaj care arata ceva bun-simt in serialul asta, cred ca pana la urma Kol va fi originalul sacrificat, daca se adevereste teoria mea ca Jeremy va trebui sa ucida un original pentru a-si completa tatuajul.
Caroline, Zach, Jeremy… pana si Bonnie, au fost redusi la nivelul de plot devices in acest episod. Nu exista decat pentru a face lucrul “X” care este nevoie pentru miscarea “Y”. Tyler iar a avut de suferit, pentru ca… why the fuck not?
Sfarsitul episodului este unul dintre cele mai iritante. Klaus inca o data demonstreaza ca he’s the true bad guy, Damon pare sa fie de acord cu dezumanizarea sa si a lui Jeremy, iar Elena este total rupta de ce se intampla in jurul ei, de grozaviile pe care altii le fac in numele sau. Acum ar fi nevoie de putin compelling din partea unui original, ca Stefan si Damon sa fie sinceri in privinta la cat de asshole sunt de fapt, pentru ca daca Elena ar stii, sper din tot sufletul ca ar fugi mancand pamantul de amandoi.
Si ca sa fie clar ca stiu ca mi s-a mai reprosat asta o data. Eu nu am o problema cu Elena pentru ca a trecut de la Stefan la Damon. Eu nu cred ca este o boarfa proasta pentru ca a facut sex cu Damon. Poate sa faca sex cu cine vrea ea, sa-i treaca pe lista pe Klaus, Elijah si eventual si pe Zach ca sa mai primeasca si el un os acolo. Motivul pentru care eu cred ca Elena este o boarfa proasta este ca ea s-a culcat cu Damon si se asteapta ca Stefan to be okey with it. Ea nu admite ca faptele sale au o consecinte foarte naspa pentru cei din jurul sau. Ea spune pe sleau ca atunci cand se uita la Stefan vede o “jucarie stricata”, da? Atunci cand ei doi trebuie sa fuga de Tyler transformat, Elena se opreste in mijlocul situatiei periculoase si ii zice lui Stefan ca “trebuie sa vorbeasca”. Ai innebunit fetito, chiar trebuie sa vorbiti despre o chestie destul de clara atunci cand sunteit in pericol de moarte? Si apoi face o mutra de victima suprema cand Stefan zice ca ar prefera sa scape de amintirile cu ea pentru ca dorm prea mult.
BINEINTELES, you dumb fucking bitch, l-ai ranit, asta se intampla cand esti naspa.
Admite ca ai gresit fata de Stefan, resemneaza-te cu faptul asta si du-te si pune-ti-o cu Damon si as fi oki cu asta. Tot nu mi s-ar parea corect sa moara oameni pentru tine, dar macar nu te-as mai injura.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu