duminică, 20 ianuarie 2013

Suits – 2×11 “Blind-sided”

I ain’t touching that!!
Pentru ca destul de recent a fost si postul sexy al anului 2012, in recenzia la episodul asta vreau sa vorbim despre fete. Din doua motive: unul pentru ca nu vreau sa vorbesc despre cum Mike s-a comportat enervant de prostesc si doi, pentru ca in episodul acesta s-a spart conducta de bunaciuni!
Si intr-adevar in episodul asta parca au fost mai mult prezente feminine decat in tot restul sezonului. La un moment dat m-am intrebat daca nu cumva ma uit la Sex and the City. Pana si Louis got some :D . Si daca tot am amintit de el sa incepem cu blonde:
Dominatoarea
Desi Louis este o nevastuica ( a se citi Weasel ) si deci prin definitie un las, la un moment dat trebuie sa grow a pair. Ce i-au facut Jessica si Harvey episodul asta cu noua lui recruta nu a fost tocmai ortodox si orice alt avocat cu un dram de cojones ar fi iesit pe usa tipand, zbierand si impachetandu-si lucrurile. Toate astea tind sa degenereze in anumite chestii nu tocmai placute, mai ales cand vom vedea impactul celeilalate blonde:
Negustoarea
Nu pot sa zic ca ceea ce a facut doamna procuror e tocmai legal, dar cu siguranta pot sa zic ca nu e ilegal. Astea fiind zise, nici etic nu e. Oricum ar fi, cel putin in faptul ca ales sa nu accepte intelegerea si sa nu zica nimic de consumul de iarba al pustiului a fost lucrul corect de facut. Moral nu vreau sa intru in discutii pentru ca ar trebui sa zic de Mike si de faptul ca a fost complet ipocrit tot episodul, insa legal a fost cu siguranta lucrul corect de facut. Nu existau dovezi ca pustiul ar fi fost sub influenta lor si in acelasi timp nici nu ar fi putut sa zica ca stie despre asta de la avocatul lui. Confidentialitatea avocat-client are pe langa obligatia avocatului de a nu dezvalui informatii si interdictia procurorului de a folosi orice informatie pe care ar primi-o pe aceasta cale. Cu alte cuvinte chiar daca un avocat ar vrea sa dezvaluie anumite informatii considerand ca are o obligatie morala, acest lucru nu poate avea efecte in instanta. Si spre deosebire de neprofesionalismul lui Mike in cazul asta, o avem pe Marie Monroe, sau asa cum isi zice, a machine (sent from the future to kill John Connor :D ). Si astfel trecem la brunete:
The Machine
Toata treaba cu Mike si faptul ca nu a absolvit Harvard-ul deja incepe sa devina enervanta.Ideal ar fi ca pana la sfarsitul sezonului sa o rezolve. Cel putin Louis cred ca va afla despre chestiunea asta, sezonul asta, chiar probabil de la Maria Monroe. Asta fiindca nu cred ca va sta pasiv la faptul ca el nu poate angaja un Robin (avand in vedere ca se considera Batman) insa Harvey poate angaja o blonda fara un CV la fel de impresionant. Astfel cred ca o vom mai vedea pe Terminator Monroe care sa ii faca probleme lui Mike si in subsidiar lui Harvey. Iar Harvey chiar cand parea ca si-a ales o satena de treaba, e lasat cu buza umflata:
The Step-Milf
Harvey mi se pare ca afost cel mai echilibrat episodul asta. Mereu acolo sa stranga rahatul altora si sa faca astfel incat lucrurile sa fie cat de cat bine. Oarecum ciudata totusi deciza lui de a o angaja pe blonda de la procuratura avand in vedere ca nu era obligat sa faca asta. Cu atat mai mult in conditiile in care o roaga pe Jessica sa ii interzica lui Louis sa angajeze. Ramane de vazut cum vor evolua lucrurile insa nu cred ca intr-un sens bun.
In final nu pot sa zic decat ca a fost episod destul de atipic pentru Suits, axat mult prea mult pe chestii personala aproape telenovelistice. Toata treava cu Mike eu o vad fiind o lectie pentru ca el sa nu mai traga din pipa. Si a fost o lectie care a marcat episodul si l-a lipsit tocmai de partea amuzanta in care se gaseste intotdeauna o rezolvare. Mai mult, ne-am intors din nou la un conflict Mike – Rachel, subiect care a fost deja fumat si care oricum nu este foarte interesant. Oricum ar fi Harvey ramane Harvey, si vom vedea cum o sa il readuca pe Mike pe drumul cel bun.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu