marți, 8 ianuarie 2013

Once Upon a Time – 2×10 “The Cricket Game”

Once upon a time…
…and they lived happily ever after.

Episodul trecut, magia a revenit in Storybrooke si nu se putea sa nu existe ceva care sa nu le strice bucuria reintoarcerii celor doua eroine.
In oras toti se bucura de revenirea lui Mary Margaret si a Emmei, motiv pentru care s-au decis sa celebreze acest eveniment cu o masa festiva la Granny’s. Piticii, Ruby, Bunicuta, Archie, Henry, toti prietenii si sfatuitorii lui Charming din Taramul Magic sunt alaturi de conducatorii lor pentru a sarbatori binele din viata lor; printre toti acesti prieteni se poate spune ca este si un intrus, intruchipat de Regina – intrata pe usa din fata, invitata de Emma la cererea lui Henry dupa ce baiatul i-a spus ca incearca sa se schimbe, vorbe intarite de Archie, Regina apare la petrecere cu o tava de lasagna (in semn de pace – inca unul). Dupa rautatea tipica lui Grumpy, cei prezenti se infrupta din bunatatea adusa insa nimeni nu vorbeste cu ea, fiind marginalizata chiar si de fiul sau. Decizand sa plece, oprita totusi de Emma, se ajunge inca o data in punctul in care cele doua mame ale lui Henry poarta o discutie nu tocmai prietenoasa al carei subiect principal fiind binele baiatului.
In acest episod Ruby a fost persoana potrivita la locul potrivit, lucru care ma face sa ma intreb daca nu cumva si acest aspect al crimei perfecte a fost creat tot de Cora; deja stim ca malefica vrajitoare a ancorat in portul Storybrooke cu gandul de a-si recapata fata, sau mai bine zis, singura vrajitoare care a putut sa o infranga, si cum poate mai bine sa isi duca planul la indeplinire daca nu sa ii ia Reginei totul, lasand-o singura si vulnerabila, urmand ca ea sa apara la timpul potrivit, ca o buna mama salvatoare? Pentru acest plan Cora se foloseste de Archie, iar eu pana la ultima secventa nu am inteles de ce scenaristii au ales sa raneasca cel mai inocent personaj, cel care avea intotdeauna zambetul pe buze si oricand dornic de a-i ajuta pe cei din jurul sau.
Pongo o ajuta pe Emma sa ii gaseasca cadavrul lui Archie, iar Ruby este martorul care o plaseaza pe Regina in biroul decedatului la momentul mortii. Interogand-o alaturi de tatal sau, observandu-i reactia la aflarea vestii, Emma NU vrea sa creada ca aceasta este vinovata, considerand ca toti o judeca pe baza Reginei din Taramul Magic. Toate dovezile par sa o acuze, insa ajutorul lui Gold este cel care o face pe Emma sa isi dea seama de cele vazute – nu si de adevar.
Regina renunta la pietate in momentul confruntarii familiei Charming, astfel ca praful zanelor menit sa o imortalizeze nu isi mai face efectul ca in vremurile de odinioara. Recurgand la magie, aceasta nu vede nicio alta scapare decat a fugi. Regina distrusa si Cora mandra de ce a putut sa realizeze urmeaza sa vedem saptamana viitoare planul lui Hook de a se razbuna pe Gold.
Chiar daca cele doua s-au reintors in Storybrooke, episodul nu ne-a lasat fara doza obsinuita de flashback-uri sau aventuri de pe Taramul Fermecat al povestilor. Inca o data am avut parte de o portie dubla de Regina insa nu m-as fi asteptat sa o vad in postura din aceste flashuri – intemnitata si fara magie, ultimul episod al sau dinainte de nunta Albei cu Printul Fermecat. Postura si eleganta sa au reusit sa faca si cele mai urate zdrente de detinuta sa para un adevarat vesmant de regina. Pietate? Vechea imparateasa nu a cunoscut acest cuvant sau macar sa se fi gandit cu adevarat la regretele sale, in schimb, Alba a crezut in ea pana in ultima clipa, a crezut ca poate redeveni femeia pe care a cuunoscut-o cand era mica, cea care a salvat-o pe camp.
“Once Upon a Time” a dovedit inca o data ca nu isi dezamgeste fanii, oferind un prim episod din acest an, nemaipomenit. Personal pot spune ca mi-a placut finalul deoarece ne pregateste pentru multe intamplari, aratandu-se de asemenea ca cei doi villaini nu se dau in laturi de la nimic, indiferent pe cine ranesc in razbunarea lor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu