joi, 10 ianuarie 2013

American Horror Story – 2×11 “Spilt Milk”

Pact cu diavolul?
Ne apropiem de sfarsit si de happy end-ul cu fundita. Doar e “poveste horror”, nu?
Daca mai avea cineva vreo indoiala ca Johnny e fiul Lanei si al lui Thredson, acum ni s-au spulberat indoielile. Nu ca aveam, nu-i asa? Iata ca Lana a iesit triumfatoare din toata povestea asta, dar cu ce pret imens? Cu ajutorul sorei Claudia, ea fuge din azil si da in vileag toate ororile suferite acolo, dar si pe Thredson. Si nu inteleg de ce a mai avut ea timp sa-l viziteze si sa-l ucida ca razbunare inainte de sosirea politiei. Poate ca in loc sa se duca la tuns si vopsit, mai bine mergea direct la politie si veneau aia cu armata si SWAT-ul la casa ucigasului in serie, doar nu era un neica nimeni, nu? Oh, well… macar Bloddy Face a mai rezistat cateva zile, spre deosebire de Arden si de She-Devil.
Si nu cred ca sunt scenaristii atat de isteti incat s-o dea intoarsa in privinta identitatii copilului, doar ar avea de unde. De ce spun asta? Pentru ca teoria mea cu martienii (bine, recunosc… identitatea alienilor inca nu e confirmata) si copiii lui Kit s-a adeverit. Vai, Kit, esti special! Norocul tau! :lol: Eliberat dupa scandalul de la azil, Kit il santajeaza pe monsenior pentru a-i obtine libertatea lui Grace si a incepe o noua viata alaturi de ea si de copilul lor. Not so fast! Iata ca traieste si Alma, si normal ca are si ea un copil. Teoretic, Johnny poate fi si copilul lui Kit si Grace (al Almei cade din discutie, era mulatru) si in doua episoade se putea face o poveste despre cum au fost schimbati copiii. Am auzit ca Monstrul din Mlastina e liber si isi cauta de munca. Sa-i spunem sa incerce la azil, ca doar el mai lipseste de acolo…
Si inca o data trebuie sa spun… Chiar nu e nimeni socat ca moarta a inviat si a nascut la termen un copil conceput cu foarte putin timp inainte? Era atata lume sanatoasa la cap acolo. De ce nu a cazut monseniorul in genunchi, sa faca matanii si sa declare miracol?
Parca merita monseniorul tot ce-a patit la azil, nu-i asa? Acum ca Jude a inceput sa-l citeasca exact asa cum este, el decide s-o inchida la izolare si apoi sa-i insceneze moartea, Lana ajungand prea tarziu pentru a o salva. Cum va reusi Jude sa iasa de la carcera? Doar prin imbunarea monseniorului, desigur, dar trebuie de vazut cum anume.
Si in incheiere o sa fiu si draguta cu episodul, pentru ca ceva tot mi-a placut. Si aici ma refer la stilul de filmare, prin alternarea scenelor dintre Lana si Oliver si Johnny cu prostituata lui, dar si atunci cand Lana fuge din azil pe usa din fata. Si ar merita de mentionat si discutia dintre monsenior si Kit, unde filmarea m-a dus cu gandul la Faust.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu