sâmbătă, 5 ianuarie 2013

Person of Interest – 2×11 “2-Pi-R”

The thing about the world is that it doesn’t have any extra pieces. It’s like pi. It contains everything. You remove a single piece… No circle.
Cu Reese la inchisoare, Finch se ocupa de urmatorul caz si ii implica si pe Fusco si Carter in planul de dezvinovatire a acestuia.
Cum au procedat scenaristii si in cazul rapirii lui Finch de catre Root, nici Reese nu a fost scapat imediat din inchisoare. Sincer, au facut alegerea buna. Prea se rezolva totul rapid. Si nici nu ma asteptam s-o faca, chiar daca asta a insemnat ca Reese a aparut doar fugitiv si nu a pocnit nici macar in inchisoare pe nimeni. Boo!
Dar asta nu a insemnat ca celelalte personaje nu au avut nimic de facut si, culmea, reteta a functionat perfect. Parca imi place si mai mult de Fusco! Inca putin si voiam sa-l vad cum ii batea pe traficantii aia. Mai are de lucrat la treburile astea.
Finch s-a descurcat foarte bine in postura de profesor temporar, iar lectia sa despre pi a fost nonconformista si a reusit sa atraga atentia elevilor sai si sa-i puna pe ganduri. Si ca sa fac o paranteza, cand a inceput sa scrie pe tabla zecimalele lui pi, ma asteptam sa nu se mai opreasca din scris, precum in Life Of Pi. Si daca tot am mentionat filmul, termin paranteza prin a-i face reclama si a va spune sa nu-l ratati. E minunat si iti da tema de gandit.
Dar sa revenim. Intr-un fel, Caleb ii semana lui Finch. Poate ca treaba cu ARPANET-ul a fost putin exagerata (si inexacta se pare, dupa cum ati spus in comentarii), dar imediat am banuit ca despre Finch era vorba. Sa fie Caleb un viitor partener pentru Finch si Reese? Eu zic ca probabilitatea de a-l mai vedea in serial e foarte mare si niciodata nu strica sa ai inca un hacker de partea ta. Si mi-a placut si dialogul dintre cei doi, cand Finch reuseste sa-l faca sa se razgandeasca in privinta sinuciderii si sa realizeze ca viata merita traita.
Fusco a fost la inaltime si pare a nu inceta sa ne uimeasca. Nu prea s-a legat treaba cu drogurile, mi s-a parut cam in plus in viata lui Caleb, dar probabil ca era doar o metoda usoara de a face bani. Si imi place sa ma gandesc ca Fusco i-a batut bine pe traficanti inainte de a-i aresta, chiar daca n-am vazut.
Carter, in schimb, m-a cam uimit. A mai incalcat ea legile pana acum, dar nu chiar asa. De aceasta data, a mers destul de departe. Dar nu asta m-a uimit, ci faptul ca stia exact ce trebuie sa faca. Oare ce face in timpul liber? Si mai trebuie sa insist ca arata superb in rochia albastra? Nu-i asa, baieti? :mrgreen:
Ce se va intampla in continuare? Cum se vor descurca Reese si Carter pe durata interogatoriului? Si de ce nu au schimbat inca data? Nu puteau sa-l aresteze pe 31 decembrie? Si de ce Finch se uita spre camera (deci spre Masina) cand povesteste despre cea mai mare greseala a sa? Si ce a facut Bear atata timp singur?
Finch: They never seem to stop texting. Beginning to feel like I’m on another planet.
Fusco: Get used to it. Their planet’s gonna be running ours in about ten years.
Cam asa ma simt si eu cand vad “tineretul” din ziua de azi si ma gandesc cu groaza ca ei imi vor plati pensia. Daca o mai apuc, desigur.
Finch: If you think money can replace you… You haven’t seen the whole equation. Take it from someone who thought that leaving would make it easier on everyone… And then learned otherwise.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu