miercuri, 2 ianuarie 2013

Nikita – 3×04 “Consequences”

Si asa Amanda a revenit in peisajul mercenarilor fara scrupule…
Dupa trei incercari nu tocmai reusite de a recupera fosti agenti ai Diviziei si a-i converti pentru a-si putea mentine promisiunea facuta, noua agentie are de a face cu cativa vechi prieteni, iar noi ne intalnim cu un episod intrigant, care a ridicat suficiente semne de intrebare astfel incat sa asteptam cu sufletul la gura fiecare episod din “Nikita”. Si totusi, dupa acest episod CW ne-a facut “cadou” o pauza de trei saptamani.
Pentru prima data de cand a debutat acest serial am avut ocazia de a ne vedea protagonistii luand masa impreuna, ca si prieteni, fara o viata top-secret. Chiar daca din peisajul amicitiei a lipsit Birkhoff, am avut parte de un Sean moraconos si indragostit care ar face orice ca Alex sa abandoneze Divizia; “True Believer” l-a pus intr-adevar pe ganduri iar ranirea lui Udinov nu a facut decat ca el sa isi intareasca convingerile cu privire la toata gasca nebuna si viata riscata zilnic, fara promisiuni facute sau plase de siguranta.
“Consecinte”. Toate actiunile aduc cu ele consecinte, insa aceasta deviza o stiam de ceva vreme. Acum este ocazia perfecta pentru o revenire spectaculoasa in scena cum numai Amanda stie sa isi faca, iar pentru acest lucru are nevoie de cineva cu un trecut asemanator cu al Nikitei. Cine este mai bun decat ex-gardianul Owen? Aruncat intr-o inchisioare ruseasca, acesta este eliberat de Anne, o agenta Gogol-Divizie, iar dupa un deja-vu al primei intalniri cu Nikita, Owen ajunge in agentia lui Ryan. Cum era de asteptat, nu intelege noua organizatie, si cu atat mai putin cu ce este diferita de cea a lui Percy – “reusitele” lor nu ii ajuta cu nimic in a-si vinde marfa si a-l face sa creada contrariul.
Devon Sawa a semnat in aceasta vara un contract prin care Owen devine un personaj important cu mai multe aparitii decat pana acum, motiv pentru care intrarea sa in scena a culminat si cu secretul sau: intrat in Divizie cu ani in urma, Amanda i-a facut o procedura chirurgicala riscanta, nemaiputand sa isi aminteasca nimic din viata sa precedenta, iar ori de cate ori incerca acest lucru sufera de dureri ingrozitoare de cap.
Dupa o bomba biologica, o profetie instigatoare si o misiune speciala de eliminare, Amanda reuseste sa scape impreuna cu Ari si Anne, Nikita preferand sa il ajute pe Owen in loc sa isi prinda nemesis-ul. Cu suficiente ocazii de a o elimina pe Nikita, Amanda a renuntat demult la acest gand, considerand ca eleva sa mai are multe de invatat pana cand vor putea fi de acelasi nivel.
Consecintele aparitiei Amandei sunt destul de dure, ele avand ca rezultat moartea a opt persoane din staff-ul medical, Owen ranit, o bresa in securitatea Diviziei si un spion care a reusit sa ii furnizeze fostei directoare toate informatiile necesare. Lucrurile nu stau tocmai bine, iar pentru cine avea impresia ca acest sezon se va axa pe prinderea celor 25 de agenti compromisi, se insela. Pe langa cele intamplate in acest episod, vedem si consecintele ranirii lui Alex din 3×03, ea apeland la medicamente de durere; cu trecutul sau de narcomana, tot ce s-a prezentat nu sunt decat elemente ce o readuc pe acel drum si in acea viata de care Nikita a incercat din rasputeri sa o scoata. Cine va afla primul de metodele “miraculoase” de vindecare a lui Alex, ramane sa aflam, insa este cert ca acest sezon devine din ce in ce mai bun, actiunea fiind la un nivel superior fata de cea de la inceputul sezonului trecut.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu