miercuri, 2 ianuarie 2013

Once Upon a Time – 2×09 “Queen of Hearts”

Once upon a time…
…and they lived happily ever after.
Binele intotdeauna invinge raul. Asta e deviza pe care de mici o invatam si ne este insuflata de povesti; din ele invatam ca exista o pereche pentru fiecare, o iubire adevarata si cum sa ne mentinem sufletul pur…fiecare fata isi doreste sa fie printesa macar pentru o zi, iar fiecare baiat sa fie un print curajos, un adevarat cavaler, un erou pentru familie si persoana iubita. Dupa opt episoade, Emma si cu Mary Margaret merita sa se intoarca acasa langa persoanele iubite, sa invinga raul, sa treaca peste tradarea Aurorei si sa ii tina pe cei doi malefici departe de Storybrooke.

Drumul lung si anevoios se incheie cu o lupta pe viata si pe moarte intre Emma-Hook si Cora-Snow, o lupta in care piratul demonstreaza ca mai are un strop de umanitate si ii salveaza inima Frumoasei Adormite. Cum binele invinge orice obstacol, la fel face si iubirea adevarata, puterea din Emma, sau mai bine zis, puterea nestiuta de care este in stare reusind sa o protejeze pe Snow si sa o opreasca pe Cora suficient timp cat sa poata fugi.
In Storybrooke, Regina si dl.Gold nu le acorda prea mari sanse celor doua eroine, astfel, gandindu-se ca in orice moment prin portal pot aparea cei doi dusmani, se decid, cu greu sa distruga locul magic. Folosindu-se de diamantele gasite de pitici si inseland increderea (cu greu castigata) tuturor, cei doi se duc sa isi indeplineasca misiunea. Afland la timp adevarul si bazandu-se pe instinctul sau, Henry ajunge la timp pentru a-si salva familia dar si sufletul Reginei – chiar si asa am putut afla ca malefica mama nu venea sa isi distruga fiica ci sa o ajute sa se “repuna pe picioare”, revedenind Regina Intunericului. Durerea pricinuita de faptul ca Henry nu a invitat-o la cina este posibil sa o faca pe Regina sa cada prada planurilor mamei sale.
Inalturati si invinsi in lupta pentru portalul magic, Hook si Cora gasesc o solutie de a veni in Storybrooke, ultimele imagini ale episodului aratandu-ne cat sunt de aproape. In urmatorul episod putem afla cat de bine sunt pregatiti de oaspeti cei din micul orasel din Maine. Va rezista Gold carligului lui Hook si Regina veninului Corei? Se va alia binele pentru a-i apara sau ii vor lasa prada intunericului? Charming a fost salvat, Mary s-a reintors, iar Emma a aflat cat este de puternica si cat bine poate face, Rumple nescriindu-i intreg destinul, ci doar prevestindu-i o parte din binele pe are il va face. 2013 anunta noi episoade pline de magie pentru acest serial indragit de intreaga America si nu numai.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu