sâmbătă, 19 ianuarie 2013

The Lying Game – 2×02 “Cheat, Play, Love”

Everybody is a liar and everthing is a lying game.
Draga Jordan, bine ai venit in Scottsdale, Phoenix! Tocmai te-ai transformat intr-un pion si o marioneta in “Jocul minciunii”, personajele noastre preferand intotdeauna un turneu “Cheat, Play, Love” in detrimentul unuia de tipul “Eat, Pray, Love”.

Cum era de asteptat, Jordan nu este fiul biologic al Rebeccai, ci unul vitreg; de ce a plecat de la tatal sau si a venit sa locuiasca cu aceasta, ramane sa aflam insa pana atunci va mai trece ceva timp, timp in care aflam ca Alec stie ca sotia sa “minunata” a dorit sa ii insceneze intrega crima. Minunat si nici ca se putea mai bine. Theresa face o echipa buna cu Dan si impreuna gasesc noi dovezi in cazul procurorului incarcerat. Ce urmeaza mai departe? Va verifca avocata de top suspiciunea lui Dan conform careia Alec si-a inscenat crima comisa, sau pentru a-si mentine prestigiul va merge direct sa il elibereze?
Cat timp adultii au grija sa isi complice vietile, de altfel cum face si Ted care nu ii marturiseste intreg adevarul lui Kristin si constientizeaza ca daca se va afla ultimul lucru din agenda minciunilor, sotia sa nu il va mai ierta niciodata, Jordan are grija sa fie prins fara sa vrea in toata sarada Emma-Sutton. Faptul ca sunt gemene el nu stie, insa este convins ca fata nevinovata afisata la liceui nu este deloc adevarata identitatea a tinerei Mercer, iar toata nebunia cu Ethan si batjocura sentimentelor lui nu il fac pe noul venit decat sa o urasca pe vecina sa, mizand pe prietenia cu cel care ii impartsaseste pasiunea pentru motoare.
Mads, dupa cum era de asteptat ii cere fratelui sau vitreg sa nu spuna nimanui despre ce s-a intamplat si da semne ca nu doreste nimic cu el, Jordan reprofilandu-si atentia spre Laurel, sentimentel care cu usurinta ii vor fi impartasite dupa entuziasmul aratat de ea fetelor. Va accepta Mads aceasta relatie sau prietenia ei cu J va da nastere unui alt tip de sentimente, acest lucru ramane de aflat. Episodul a mai adus o bila neagra la comportamentul domnisoarei Rybak in momentul in care, data complet peste de cap de vizita la pentienciar, ajutata si de cateva pahare cu bautura, ii striga in fata lui Thayer de ce Alec nu l-a iubit niciodata, si de ce el si-a dorit cu ardoare ca tatal ei sa fie acuzat de crima lui Derek. Inca o relatie complicata parinte-copil insa in zilele de azi este ceva obisnuit, iar faptul ca acestia au si ceva bani in fondurile lor, nu face decat sa fie deja cliseu.
Ceva neobisnuit totusi pentru serialele cu tineri adolescenti este ca ei sa aiba si repercursiuni pentru perioada lipsita de la liceu, existand seriale in care ii vedem pe protagonisti in timpul zilei mai mult prin baruri si acasa decat in salile de clasa, insa nicidecum sa aiba note mici sau alt tip de probleme. Se pare ca, chiar daca Emma a reusit prin rocadele cu sora sa sa isi mentina notele la un anumit nivel, Ethan este cel care are de suferit din cauza perioadei absentate in care a facut pe tanarul Sherlock Holmes – daca nu reuseste sa isi ridice notele, va fi trimis din nou la scoala de corectie. Sutton gaseste un punct de plecare spre o noua relatie cu Ethan tocmai din problema tanarului, ajutorul sau fiind oferit cu gandul ca vor exista si ceva satisfactii si multumiri. Daca mama Rebecca este in cursa vanarii lui Ted si fiica sa Sutton in cursa pentru Ethan, in acest episod doar mezina are succes, domnul doctor abandonand-o pe fosta sa amanta pentru a-si rezolva problemele conjugale cu cea pe care o iubeste cu adevarat.
Adevaruri spuse, triunghiuri amoroase existente, sanse de rezolvare a problemelor…cam asa s-a prezentat acest episod, care a reusit sa ii aduca impreuna pe Ted cu Kristin, Ethan cu Sutton si pe Emma cu Thayer (atat S cat T profitand de inimile ranite ale celor doi fosti amorezi pentru a aparea ca niste adevarati confidenti, salvatori si buni prieteni). Ce ne rezerva urmatorul episod, ramane sa aflam.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu