duminică, 6 ianuarie 2013

The Mob Doctor – 1×11 “Sibling Rivalry”

Săptămâna aceasta în The Mob Doctor – este episodul dedicat familiei (familiilor). Grace îl scoate din toate belele pe Nate chiar dacă nu este de acord cu prostiile pe care le face, Bret își salvează fratele de la moarte și își revede după mult timp tatăl, iar Constantine… Constantine are parte și el de o revedere cu fiul său.
În acest episod aflăm trecutul lui Bret și faptul că familia lui este marcată de personalitatea puternică și dominatoare a tatălui său, un procuror foarte influent. Fratele lui, Jack, a rămas în familie, devenind un fel de marionetă pentru tatăl obsedat de putere și de imaginea socială impecabilă și pozitivă a familiei sale. Jack este avocat care tocmai a fost făcut partener, ceea ce la vârsta lui ar trebui să fie o reușită (dacă această ascensiune socială ar fi fost realizată prin forțe proprii). În urma unui accident de bicicletă aproape banal, Jack ajunge în stare gravă la spital, starea sănătății lui degradându-se progresiv, iar medicii neștiind ce are, analizale indicând că nu există leziuni ale creierului. În timpul examinării medicale, Grace descoperă pe pieptul lui Jack un tatuaj realizat cu unde ultreviolete cu numele lui Carol. Acum eu n-am înțeles prea bine cine este Carol pentru familie. Am înțeles doar că este una din cele mai vechi cunoștințe, știindu-l pe Jack încă de când era copil. O fi mama vitregă a acestuia și soția lui Hanson? Cert este că relația extraconjugală a lui Jack este pe cale să fie aflată de întreaga familie, iar Brett nu își dorește să-și rănească fratele pe care îl compătimește că nu a reușit să scape de influența nefastă a tatălui său. Împreună cu Grace, Brett deduc faptul că fratele său suferă de botulism, iar după aplicarea tratamentului acesta își revine încet. Totodată, Brett simte nevoia să se confeseze, să-i destăinuie lui Grace lucruri pe care le-a ținut doar pentru el, lucruri care i-au marcat viața, mai ales moartea mamei lui.
Dacă la spital Jack aproape că moare, Nate intră într-o altă belea, nostimă și totuși dureroasă pentru… Matty Boy. Matty Boy este un celebru cal de curse care încape pe mâinile lui Victor, un angajat care are grijă de cal, și ale lui Nate care vor să-i obțină sperma pentru a o vinde cu peste 100 000 de dolari. Numai că planurile lor sunt date peste cap atunci când Matty Boy, după ce este hrănit cu un pumn de pastile viagra, are o erecție permanentă. Evident, când Nate dă cu capul de pragul de sus al ușii, o sună pe Grace care este pe de o parte consternată de suferința bietului cal, iar pe de altă parte furioasă pe fratele ei care face prostii după prostii. Așa că bietul Matty Boy este tratat ca oamenii și, într-un final, tratamentul dă rezultate.
Constantine își consolidează poziția în lumea mafiei, nu se lasă pe tânjeală, știind că într-un astfel de mediu, dacă devii moale, devii vulnerabil, iar dacă devii vulnerabil ceilalți îți desconsideră poziția de lider și încep să-și facă de cap. Așa cum fac și frații Amato (sau, mă rog, doar unul din ei) care îi trimit în dar lui Constantine o bombă de toată frumusețea, deghizată într-o minunată și delicioasă sticlă de șampanie. Cu tot darul, Constantine ne arată că-și merită renumele în lumea mafiei locale, dezamorsând-o. Partea proastă este că acest gest îi stârnește mânia, iar unul din frații Amato este împușcat chiar sub ochii celuilalt frate care, silit de împrejurări, încheie un târg mai mult decât convenabil cu Constantine… evident, pentru Constantine. Finalul episodului îi aduce o nouă surpriză lui Constantine. La ușa lui apare fiul lui, sau cel puțin așa susține tânărul care se recomandă astfel.
Mai sunt doar două episoade, iar finalul se anunță a fi frumos, furtunos și, sper eu, unul care să nu dezamăgească. Păcat totuși că au anulat serialul, în opinia mea, avea perspective bune și putea fi dezvoltat frumos.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu