marți, 25 decembrie 2012

The League – 4×12 “A Krampus Carol”, 4×13 “The Curse of Shiva” (Final de sezon)

Check out my mengagement ring, bitches!
The League dovedeste ca e o comedie grozava si vine cu un final de sezon aproape exploziv. Va explic mai jos de ce.
Finalul de sezon a fost impartit in 2 episoade, unul care a avut ca tema Craciunul si celalalt Anul Nou. Doar ca The League a aratat degetul din mijloc Craciunului si marketingului facut in jurul acestuia prin intermediul episodului A Krampus Carol. Nu toata lumea e multumita de ceea ce se intampla in jurul Craciunului, nu toata lumea are o experienta placuta la mall. Printre nemultumiti se afla si Ruxin si Taco. Si le dau dreptate. Si asta pentru ca nu-mi place sa-l aud pe Fuego la metrou.

Scena in care un Taco mai copt(baked) decat un cozonac abia scos din cuptor navaleste in mall in costumul lui de Krampus si incepe sa faca ravagii imi va ramane in minte mult timp de acum inainte. Cred ca astfel de idei chiar sunt gandite dupa ce scenaristii consuma niste cozonaci veseli, pentru ca mi-e greu sa cred ca ti-ar putea veni treaz o astfel de idee atat de amuzanta prin nebunia ei. Mi-a placut si ideea de Krampus in sine, o creatura mitica care vine sa fure copiii care au fost rai, sa-i bage intr-un sac si apoi sa-i manance. Ideea este inspirata oarecum din ritualurile timpurii din care s-a nascut Craciunul si vine ca o alternativa infricosatoare, dar sincera la situatia de acum.
Episodul de Craciun a oferit si 2 guest-stars pe masura. Primul a fost Bob Odenkirk aka (Better Call) Saul din Breaking Bad, care a fost managerul mall-ului si s-a lansat intr-un schimb de replici memorabil cu Ruxin, iar celalalt a fost Jeff Goldblum care a intrat din nou in pielea tatalui libidinos al lui Ruxin. E usor de inteles cum de a iesit Ruxin asa vazandu-l pe tatal sau. M-au distrat avansurile facute pe fata de Ruxin cel batran frumoasei Sofia, nevasta fiului sau. Ideea de a face sex cu sotia lui Ruxin pentru a o lasa insarcinata doar pentru a-I face lui Ruxin un frate-fiu a fost extrem de amuzanta. Si imorala bineinteles.
The Shivamobile!
Daca e final de sezon in The League atunci se disputa si meciurile finale din Liga Fantastica a Gastii. Rand pe rand fiecare membru al Ligii a adus o ofranda Shivei, in varianta ei metalica si pusa pe un soclu. Pete a fost care a venit cu cea mai interesanta ofranda, o masina dedicata Shivei – The Shivamobile, dar Jenny s-a dovedit cea mai inteligenta, mergand direct la sursa, ca sa-i plateasca tribut Shivei reale. Doar ca Shiva nu a fost multumita, iar blestemul aruncat de ea la inceputul anului s-a rasfrant rand pe rand asupra tuturor membrilor Ligii: Jenny a pierdut, Ruxin a primit un pumn in coaie, jucatorul numarul unu al lui Pete a devenit iubitul celei care i-a frant inima lui Pete, etc. Cel mai afectat cred ca a fost totusi Andre, a carui logodnica s-a dovedit a fi alergica la sperma sa. Foarte ciudata rasturnare de situatie.
Raffi explicand beneficiile unui nunchack facut din doua dildouri!
Colac peste pupaza, trofeul Ligii a fost castigat de Ted. Who the fuck is Ted? Ted e un membru nevazut al Ligii, care era inscris doar pentru ca toate sloturile sa fie ocupate. Acum ca Ted a castigat cupa, se anunta mari schimbari. Draft-ul nu va mai avea loc in Chicago si e posibil ca trofeul sa nu se mai numeasca Shiva. Tare as vrea sa nu se intample asta. Vreau totusi sa-l vad la fata pe acest Ted. Sper sa fie un personaj diabolic si sa fie interpretat de un actor cunoscut si amuzant.
Si in sfarsit ajung la partea cu exploziv sau mai degraba laxativ. Aflat la sfarsitul unui an incununat cu succes, Taco decide sa diversifice activitatea Taco Corp si sa exploateaze miile de vuvuzele ramase dupa Campionatul de fotbal din Africa de Sud. Ideea lui este sa creeze o vuvuzela care sa poate redea legendara Nota Maro, un infrasunet care te face sa te scapi in pantaloni. Mi-am amintit cand am vazut asta un episod din Mythbusters, cand incercau aia sa produca efectul asta si o emisiune de-a lui Mircea Badea, in care vorbea de psihotroneala si de cum sa scoti teroristii din pestera. Taco vine cu ideea asta revolutionara, care se pare ca are succes dupa ce am vazut la petrecerea de sfarsit de an. Bravo, Taco! Problema terorismului e rezolvata! Acum cine curata sala de bal?
Taco dirijand orchestra spre atingerea Notei Maro!
Cam asta a fost The League pe 2012. Ne intalnim la anul, mai destepti si cu mai multe seriale la activ.


 
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu