luni, 24 decembrie 2012

Gossip Girl – 6×10 “New York, I Love You XOXO (final de serial)”

Dupa sase ani, unul dintre cele mai spectaculoase si indragite seriale ajunge la sfarsit! Gossip Girl trage cortina peste un sezon sase interesant, dar si peste sase ani plini de evenimente controversate si povesti care acum au ajuns la un final demn de tot ce a insemnat acest serial!
Blair & Chuck, cuplul mult visat de toti fanii ajunge sa devina realitate! Avem parte de suspans, originalitate si momente unice in acest ultim episod in ceea ce priveste relatia dintre cei doi care de-a lungul timpului s-a dovedit a fi una complicata, anevoioasa, dar si romantica, placuta in special de toti fanii acestui serial!
Fara Bart Bass in peisaj, mort pentru a doua oara in acest serial, cei doi ajung sa fie intr-un final impreuna, ambii atingandu-si telurile stabilite la inceputul acestui sezon. Asta nu fara emotii, dupa ce Chuck si Blair sunt urmariti de politie pentru a fi anchetati in cazul mortii lui Bart. Mai fortati de imprejurari, mai din dragoste si impinsi de la spate, sustinuti de poate cele mai surprinzatoare doua personaje: Georgina si infamul unchi Jack Bass, cei doi se intreapta spre deznodamantul mult asteptat de toata lumea, si anume nunta lor. Alaturi de familie si prieteni, cei doi se casatoresc chiar inainte ca politia sa sparga petrecerea. Cum era de asteptat, moartea lui Bart Bass ramane nedovedita – fapt pentru care Chuck scapa de inchisoare si se indreapta catre un viitor fericit alaturi de Blair.
The “It” girl Serena & Dan “Lonely boy”, cuplul imposibil, irational, pentru toti cei care vad Upper East Side ca fiind un club exclusivist unde numai cei privilegiati au sansa sa traiasca si sa relationaze, pentru Dan Humphrey, un adevarat outsider a fost cu adevarat greu sa patrunda in aceasta lume si sa cucereasca poate cea mai ravnita fata din lumea la care el aspira. In ultimul episod avem parte de o intoarcere a Serenei de pe aeroport, determinata de capitolul scris de Dan desprea ea, varianta in care acesta isi exprima sentimentele fata de ea. Are loc o discutie interesanta intre cei doi in care lucrurile se clarifica dupa ce Dan o duce pe Serena intr-o calatorie imaginara la inceputuri in liceu cand cei doi s-au cunoscut pentru prima oara.
In alta ordine de idei, Ivy nu isi mai gaseste nici locul si nici rostul in New York asta dupa ce William amantul ei ii intoarce spatele imediat dupe ce fosta lui sotie Lily ramane vaduva si indurerata in urma mortii lui Bart. Asa cum am vazut Ivy are de castigat in urma a tot ce s-a intamplat de la contoversata ei aparitie si pana la parasirea orasului care ii va lasa o mostenire consistenta, reprezentata de cartea – autobiografia pe care o va scrie si care va deveni film (normal, Lola va juca in el).
Gossip Girl/“Lonely boy” – ei bine la capatul celor sase sezoane, in ultimul episod toata suflarea are ocazia sa afle cine este cu adevarat in spatele blogului de succes si scandal, blog care a ridicat si decazut pe rand protagonistii unui film desprins dintr-o era a socializarii si comunicarii absolut incredibile in care fiecare stia unde si cu cine este celalalt, sau ce evenimente, barfe si mondenitati care de cele mai multe ori erau revelatorii, intrigante sau chiar scandaloase, aveau loc in cel mai interesant oras de pe Pamant – New York! Surprinzator sau nu, dar in mod cert pentru marea majoritate, Gossip Girl este un baiat, unul dintre ei, unul din grup, dar cu ce poate fi el mai special, de ce el? Outsiderul, lonely boy, doamnelor si domnilor: Dan Humphrey! Acesta isi explica cum inca de la inceputuri si-a croit drum catre elita societatii, cum sora lui Jenny stia adevarul si cum a fi cineva reprezinta nevoia de a se vorbi despre tine.
Ca o ultima fapta buna si pentru iertarea pacatelor tot in ultimul episod avem parte de gestul care il aduce pe Dan inapoi in grupul sau de prieteni – acesta ii inmaneaza ultimul capitol al cartii pe care a scris-o si publicat-o pe tot parcursul sezonului sase, un capitol in care dezvaluie identitatea controversatei Gossip Girl, practic un autodenunt, chiar celui cu care incepuse publicarea capitolelor, Nate! Publicarea ultimului capitol in care era dezvaluita identitatea lui Gossip Girl in The NY Spectator, dar si moartea lui Bart, ii rezolva in mare toate problemele de ordin financiar si profesional lui Nate.
Kristen Bell & Rachel Bilson – sunt surpriza placuta care pana la urma da o autenticitate si o mangaiere celor care au vrut inca de la episodul unu sa vada in serial vocea din spatele lui Gossip Girl. O scena in care cele doua actrite joaca propriul lor rol, exerseaza pentru o auditie tocmai pentru un film inspirat din cartea lui Dan.
Am avut parte in ultimul episod de tot ce am ravnit, de tot ce am cerut in sezonul sase, si anume o revenire a personajelor din sezoanele trecute. Daca ne-am bucurat de prezenta tot mai constanta a Georginei si de intoarcerea unchiului risipitor Jack Bass mai frecvent, cu celelalte personaje a trebuit sa ne multumim cu putin si anume doar o scurta secventa cu Vanessa cand aceasta a primit vestea dezvaluirii identitatii lui Gossip Girl, intr-o succesiune de secvente in care le mai revedem si pe Lola, Agnes si Juliet.
Un salt in viitor, mai exact peste cinci ani ne dezvaluie ce au mai facut si cum au ajuns cei care au fost la inceput adolescenti. Nate deschide primul succesiunea de evenimente care fac din acest ultim episod un final perfect. Aflam ca acesta se afla in fata unei posibile candidaturi la primaria orasului New York (singura faza trasa de par din tot episodul).
Toata lumea participa la nunta dintre Dan si Serena – Blair si Chuck impreuna cu fiul lor Henry si alaturi de familia lor Eleanor si Cyrus care acum sunt bunici si cu eternul om de incredere al familiei Dorota; Lily – William si Rufus in sfarsit in fata unui eveniment mult asteptat de ei pentru copiii lor; Georgina si Jack Bass care par apropiati; Nate si desigur personajele mele preferate pentru acest final de serial chiar si pentru aparitia lor de cateva secunde “Little J” – Jenny Humphrey si Eric!
Un final cum nu se putea mai frumos – nunta dintre Dan si Serena, un eveniment regizat perfect si sustinut de muzica lui Florence + The Machine, You’ve Got the Love piesa extraordinara pentru ce a fost si a insemnat New York, I Love You XOXO! Pentru visatori este lasata o portita, sau poate ca asa este continuarea fireasca a sfarsitului! Cand un ciclu se termina un altul isi intra in drepturi, o noua generatie de adolescenti urmeaza sa se afirme in Upper East Side si poate un alt outsider urmeaza sa devina Gossip Girl!
Am spus in urma cu cativa ani cand am lasat un comentariu pe pagina serialului ca Gossip Girl este “mai mult decat ideea superficiala a unui serial pentru adolescenti” si tot ce am avut ocazia sa vedem, universul in care am evadat saptamana de saptamana era unul plin de petreceri pretentioase, copii si parinti bogati, inalta societate din New York, drame de familie, povesti si intamplari neprevazute.. pe scurt, Gossip Girl!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu