luni, 24 decembrie 2012

Merlin – 5×11 “The Drawing of the Dark”

I NEED A TOILEEEEEEEEEEET!!!!
AICI e clar că se pregătește sfârșitul. E primul episod realmente bun din sezonul ăsta după cel cu Uther.

Și în final aflăm și noi ce-a generat conflictul dintre Mordred și Arthur, și realizăm că înainte de asta Mordred avea numai intenții bune. Însă ceea ce se întâmplă acum pecetluiește soarta anumitor personaje.
În primul rând, e demn de afirmat că deși Merlin a făcut, ca de obicei, zeci de mii de tâmpenii în episodul ăsta, până la urmă deznodământul negativ n-a avut legătură cu acțiunile lui, și „prietena” lui Mordred și-a cam făcut-o cu mâna ei.
Pasul 1: Good Guy Mordred îi mărturisește lui Arthur că el a ajutat-o pe tipă, îi spune că o iubește și îl imploră în genunchi să-i cruțe viața.
Pasul 2: Scumbag Arthur: își bagă picioarele în loialitatea lui Mordred și-i ignoră rugămințile, spunândui că tipa și-o cam merită.
Pasul 3: Scumbag Merlin: Mordred o salvează din pârnaie, dar Merlin e dobitoc rău de tot, și-și schimbă părerea: Nu mai vrea ca Mordred să fie departe de Arthur, acum i s-a sculat că trebuie să fie în Camelot, că e mai sigur aici. Ca urmare, îi spune lui Arthur că ăla vrea s-o „evadeze” pe tipă
Pasul 4: Scumbag Tipa-Aia, care omoară orice gărzi întâlnește în cale pe motiv că sunt cavaleri ai Camelotului.
Pasul 5: Recapturarea. Arthur îi aruncă pe amândoi în temniță.
Pasul 6: Good Guy Merlin: încearcă să-l convingă pe Arthur să o ierte pe tipă, să dovedească măcar cât de cât că e un rege bun și înțelegător. Arthur nu prea vrea
Pasul 7: Tipa e adusă în fața lui Arthur, spre spumele lui Mordred, care e disperat.
Pasul 8: Good Guy Artie – Regele îi oferă viața, dacă ea își regretă crimele.
Pasul 9: Scumbag Stupid Fucking Nebuna: Zice că nu poate să regrete niște crime pe care nu le-a comis.
Pasul 10: Și eu, dacă eram în locul lui Arthur, o spânzuram după faza asta. Mult prea arogantă, când a avut atâtea șanse și ea în loc să se mulțumească cu ele, a făcut tot ce-a putut să riposteze într-un fel către Arthur și Cavaleri.
Needless to say, finalul spune tot. Mordred face niște spume din alea mari de tot, și de nervi se teleportează la Morgana, și-i spune cine-i Emrys. Distracție plăcută!
Well, his name is… see, his name is… um, his name is… a-chicky-chicky SLIM SHADY!
Mai sunt două episoade și gata serialul. Ce credeți, moare Morgana? Sau rămâne gravidă?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu