vineri, 15 februarie 2013

House of Lies – 2×04 “Damonschildren.org”


Awww!
In episodul asta o vedeta cunoscuta face o aparitie surpriza. Nu stiti cine e? Va dau un indiciu: DamonsChildren.org. Hai, nu v-ati prins?
Raspunsul e Matt Damon, care se joaca pe el. Damon-ception! Mai degraba, el joaca o versiune fictionalizata a sa, pentru ca imi e greu sa cred ca adevaratul Matt Damon e o jigodie atat de mare.
Damon contempland la “calitatile” lui Jeannie!
Am fost foarte atent sa vad daca se face vreo trimitere la trilogia Ocean’s, in care atat Damon, cat si Cheadle au aparut, dar nu am avut norocul asta. S-a zis totusi ceva despre trilogia Bourne, gratie lui Doug. Si s-au zis mai multe despre Clooney, care a aparut alaturi de Damon in Oceans. Se pare ca Damon si Clooney se bat in organizatii de binefacere si vor sa vada care o are mai mare(puterea de a face bine). Asa ca Damon apeleaza la Marty & Co. pentru a infiinta o fundatie care sa-l aduca in prim plan si sa-l faca pe Clooney sa planga pe WC. Bineinteles, totul este despre bietii copilasi africani, care nu au apa si mancare, dupa cum aminteste bine Doug cu charturile si analizele sale statistice. Sau poate e vorba de orgoliu personal mai mult decat de copii? In cazul asta, cred ca e vorba despre marele ego al lui Matt Damon.
S-a urmarit in episodul prezentarea vedetelor din postura de pacatosi, si nu din postura artificiala de sfinti care le este zugravita uneori.
Asadar, Matt Damon, vedeta, e un om oribil, in felul in care e descris aici. E superficial, copilaros, plictisit de viata si nesimtit peste masura, desi pare destept si grozav.  Comportamentul lui fata de Marty Kaan este execrabil, nascand niste situatii amuzante pentru privitor, dar nu si pentru Marty care si-o ia in freza una-doua de la bouncerii din club. Si care e rezultatul? E Marty mai aproape acum de a semna contractul cu Damon decat la inceput? Nu prea. Scena din birou, cu Damon drogat, cred ca a provocat o gramada de rasete. Eram aproape sigur ca intr-un punct sau altul va cere un blowjob, dar tot m-a distrat pentru ca apoi a inceput si tocmeala: daca Marty nu e in stare de un blowjob, macar un handjob, ceva, ca sa “simta” si Damon putina satisfactie.
Satisfactia lui Matt Damon. Acum in cinematografe!
Raspunsul lui Marty nu e aratat, dar implicatia este ca pana la urma an ebony hand meets an ivory cock(chestia asta suna atat de amuzant in engleza incat daca as fi incercat sa o traduc in romana s-ar fi dus toata frumusetea). Marty Kaan face orice pentru copilasii africani. Sau mai degraba pentru a semna cu Damon. Pe siteul House of Lies, tagline-ul episodului curent este: Marty is forced to lend a hand in order to get Matt Damon’s charity as a client. O, da, chiar ii da o mana de ajutor. :-D
Succesul profesional al lui Marty vine in detrimentul vietii sale personale. Relatia cu fiul sau nu e tocmai buna in perioada asta si orice scapare ar putea sa-l coste pe Marty. Norocul lui, de data asta, a fost ca Roscoe o simpatizeaza pe Jeannie, iar Marty e suficient de destept incat sa o bage pe aceasta la inaintare, trimitind-o sa exerseze cateva lovituri de baseball cu Roscoe si un alt pusti extrem de excitat. Cum totul costa insa pe lumea asta, Jeannie primeste un bonus de doua mii de dolari de la Marty.
In ceea ce priveste relatia dintre Marty si Jeannie aceasta a ramas in acelasi punct mort ca in primul episod al sezonului, in care nici unul dintre ei nu recunoaste fata de celalalt ca isi aduce aminte ce s-a intamplat in noaptea caderii Rainmakerului. Banuiesc ca situatia asta jenanta pentru amandoi va continua intreg sezonul, urmand sa se intample ceva interesant la sfarsit de sezon, ca intotdeauna.
Hello, girls!
Am zis aproape tot ce era de zis despre episodul asta. As mai putea zice ceva despre experimentul  lesbi-friends al Monicai, dar nu stiu inca in ce directie se duce, asa ca ma abtin de data asta. Tot ce se intampla cu Monica e separat deocamdata de ce se intampla cu celelalte personaje.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu